WordPress SEO by Yoast

Home / Nieuws / SEO / WordPress SEO by Yoast
WordPress SEO by Yoast

Met meer dan 1 miljoen actieve installaties is WordPress Seo By Yoast één van de populairste SEO plugins voor WordPress. Het Yoast team specialiseert zich in SEO tools en de geleidelijke aanpassingen die zij door de jaren heen hebben doorgevoerd, hebben ervoor gezorgd dat ze nog altijd voorop lopen. De plugin houdt goed rekening met veranderingen in zoekmachine algoritmes en wordt regelmatig geupdate.

Wordpress SEO by Yoast

De basisversie van de plugin is gratis en biedt volop features, zoals content analyse per pagina of blogpost, keyword optimalisatie, automatische XML sitemaps, breadcrumbs en meer.

De premium versie bevat nog meer geavanceerde features, zoals een naadloze integratie met Google webmaster tools, premium ondersteuning en video tutorials.


1. Het genereren van XML Sitemaps

Bij de installatie van de plugin WordPress SEO by Yoast wordt automatisch een XML sitemap aangepast en deze wordt constant aangepast terwijl je nieuwe content aanmaakt.

2. Automatisch XML sitemaps versturen naar Google

WordPress SEO by Yoast stuurt automatisch de geupdate sitemaps naar Google en Bing (en optioneel ook naar Yahoo en Ask.com). Hierdoor blijven de zoekmachines op de hoogte van de nieuwste updates op jouw WordPress blog.

3. Het aanpassen van Meta Header/Description

Met deze plugin kun je twee verschillende headlines schrijven: een headline die bedoeld is voor jouw bezoekers en eentje die bedoeld is voor de zoekmachines. Ook kun je aangepaste meta beschrijvingen invoeren voor jouw content.

4. Focus keywords

De plugin helpt je om niet te buiten te gaan aan keywords. Ook word je herinnerd wanneer je dingen als pagina- en bericht URLs moet aanpassen, en andere zaken die van belang zijn voor de SEO van jouw pagina. 

5. Pagina Redirects

Als je een oudere versie van een blogbericht hebt die veel bezoekers krijgt, maar je wilt deze omleiden naar de nieuwe versie, kun je dit eenvoudig doen door een redirect in te stellen.

6. Breadcrumbs toevoegen

Met breadcrumbs kan de bezoeker eenvoudig zien waar hij zich bevindt, en van daaruit navigeren naar andere relevante pagina’s.

7. Permalinks veranderen

De permalinks voor jouw blogartikelen kunnen eenvoudig worden aangepast.

8. Bulk bewerken van Titels en Beschrijvingen

WordPress SEO by Yoast stelt je in staat om in bulk titels en beschrijvingen te wijzigen.

9. Berichten en Pagina’s verbergen voor zoekmachines

Als het nodig is om bepaalde pagina’s en/of berichten te verbergen voor zoekmachines, is dit eenvoudig mogelijk met deze plugin.

10. Belangrijke tip

Als jij niet de enige bent die de website beheert, kan het verstandig zijn om de geavanceerde opties uit te schakelen voor andere bijdragers om te voorkomen dat de verkeerde instellingen worden gemaakt.

Why we use the Yoast SEO plugin